Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Β' Ε' ΣΤ'!!!

Στο Β΄ τρίμηνο οι τάξεις Β', Ε', Στ' τάξεις, στο μάθημα του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων, ασχολήθηκαν με την ενότητα ''Ζω καλύτερα-Ευ ζην'' και τη θεματική ''Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία-Πρόληψη''.

Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες, συζητήσεις και πολλές πολλές κατασκευές ευαισθητοποιήθηκαν για έννοιες όπως η μοναξιά και η φιλία, η σύνδεση των ανθρώπων και η συνδιαλλαγή με άλλα άτομα. Σε αυτή τη θεματική εντάχθηκε και το θέμα του εκφοβισμού με τους μαθητές να καλούνται να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τέτοια θέματα τόσο στο σχολικό  όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον. Πολύ σημαντική για την ψυχική υγεία όλων μας είναι και η αναγνώριση των συναισθημάτων. 

Τέτοιου είδους εργαστήρια και συζητήσεις είναι πολύ σημαντικά για όλους τους μαθητές αλλά και τους ενήλικες και συμβάλλουν στη ψυχική και συναισθηματική μας υγεία, την οποία προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, τονίζοντας την με κάθε ευκαιρία.








Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη από το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης!  Γυρίσαμε από τις διακοπές μας και οργανώνουμε τις τελευταίες μας δρα...