Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ!!

Σήμερα το σχολείο μας επισκέφθηκε ένας χημικός από το Λύκειο Σούδας. Ο κ. Μανώλης Ντουσάκης, πατέρας της μουσικού του σχολείου μας, ήρθε στην Ανώπολη για να μάθει στους μαθητές πως να φτιάξουν φυσικό σαπούνι με λάδι.

Οι μαθητές έφεραν το δικό τους λαδάκι, μαζευτήκαμε όλοι μαζί στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Ανώπολης και ο κ. Μανώλης μας έκανα ένα σύντονο μάθημα χημείας για να δούμε τι φτιάχνουμε και τι υλικά θα χρησιμοποιήσουμε. Έδειξε στους μαθητές τα ειδικά σύνεργα που είχε φέρει μαζί του για το σαπούνι μας και ξεκινήσαμε την παρασκευή. Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν σε όλες τις διαδικασίες με την επίβλεψη του κ. Μανώλη και είδαν αναλυτικά όλη τη διαδικασία για την παρασκευή του σαπουνιού. Τα παιδιά διάλεξαν και τα καλουπάκια για το σαπούνι και κάθε σαπουνάκι θα έχει και άλλο σχήμα.

Μαζί μας σε αυτήν τη δράση καλέσαμε και μερικούς κατοίκους και γονείς της Ανώπολης για να μας βοηθήσουν και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Τα σαπουνάκια μας τώρα ξεκουράζονται σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έχει δώσει ο κ. Μανώλης.

Περιμένουμε με αγωνία μέχρι το καλοκαίρι που θα είναι έτοιμα για χρήση και οι μαθητές θα τα πάρουν σπίτι! 🧼
















ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ!! 26-4-24

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάσαμε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για τους μαθητές μας λίγο πριν κλείσουμε για τις πασχαλινές διακο...