Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ! 29-2-2024

Στο Δ.Σ. Βουβά πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δράση από το τμήμα της Τροχαίας Χανίων. Τρία σχολεία του δήμου Σφακίων ενώθηκαν και παρακολούθησαν αυτή τη δράση. 

Το Δ.Σ. Ανώπολης, το Δ.Σ.Χώρας Σφακίων και το Δ.Σ. Βουβά παρακολούθησαν ένα ευχάριστο και άκρως ενημερωτικό πρόγραμμα από τους ειδικούς της Τροχαίας. Οι αστυνομικοί μίλησαν στα παιδιά για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και μεγάλη ευθύνη που φέρουν οι οδηγοί όταν βγαίνουν στο δρόμο. Μέσα από το παιχνίδι έμαθαν σωστές και λανθασμένες συμπεριφορές στο δρόμο, φόρεσαν τα γυαλιά της μέθης, έκανα ποδήλατο σε μια διαδρομή γεμάτη σήματα και ζωγράφισαν για την Τροχαία αυτά που έμαθαν.
Πριν φύγουμε η κ. Μάρθα, διοικήτρια της Τροχαίας Χανίων, έδειξε στα παιδιά το ανακριτικό όχημα από μέσα και έπαιξαν με τη σειρήνα.

Οι μικροί μαθητές ως μελλοντικοί οδηγοί είναι σημαντικό να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά από νωρίς, να αναγνωρίζουν τις παρατυπίες στο δρόμο και να συνετίζουν τους απρόσεχτους μεγάλους. Η ενημέρωση και η πρόληψη είναι άκρως σημαντικές ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα στο δρόμο και όλοι μαζί προσπαθούμε .

Ευχαριστούμε την Τροχαία Χανίων για την υπέροχη δράση και το Δ.Σ. Βουβά για τη φιλοξενία! 🚓











Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη από το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης!  Γυρίσαμε από τις διακοπές μας και οργανώνουμε τις τελευταίες μας δρα...