Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ

Τις τελευταίες εβδομάδες γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου της Ανώπολης αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους για ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο από την εκπαιδεύτρια, ερευνήτρια και εμψυχώτρια Μαρία Αγγελή. 
Την Πέμπτη 19/10 και την Πέμπτη 26/10 μαζευτήκαμε όλοι μαζί και με την καθοδηγήτριά μας μάθαμε τα μυστικά για να ''μετατρέψουμε τον θυμό σε θύμο''. Μέσα από δραστηριότητες, τόσο για εμάς τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά μας, ομαδικές είτε ατομικές, ''αφήσαμε μια σχισμή ανοιχτή για να βρει το δρόμο του το φως'' της ενσυναίσθησης και της αυτοφροντίδας, συμφιλιωθήκαμε με το ''όχι'' και μάθαμε να αναγνωρίζουμε και να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας.
Ευχαριστούμε την κ. Αγγελή που μας έμαθε να συνδεόμαστε με τους άλλους  γύρω μας και ''να μιλούμε με τέτοιο τρόπο που οι άλλοι αγαπούν να μας ακούν και να ακούμε με τέτοιο τρόπο που οι άλλοι αγαπούν να μας μιλούν''.

Συμμετείχαν οι γονείς και εκπαιδευτικοί:

Μεταξωτή Αθητάκη
Αικατερίνη Αθητάκη
Νίνα Φουντουλάκη
Νεκταρία Πρωτοπαπαδάκη
Ειρήνη Πάσχου
Διώνη Λουκοπούλου
Στέλλα Κελαϊδή
Βάσω Σταθοπούλου (ΠΕ70)
Ελένη Μαστοράκη (ΠΕ70)






Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη από το 2/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης!  Γυρίσαμε από τις διακοπές μας και οργανώνουμε τις τελευταίες μας δρα...